keskiviikko 29. toukokuuta 2024

Myrskylä


 

Olen harmitellut aiemminkin sitä, että sunnuntain hiljainen liikenne joudutaan ostamaan harvoilla aukiolevilla kahvipaikoilla. Tästä lähtien en enää harmittele asiaa. Matkan varrella olemme alkaneet käydä tutuissa paikoissa, joissa aiemminkin olemme saaneet hyvää palvelua. Nyt yksi niistä oli kiinni. Onneksi google auttaa ja kepsi opasti meidät lähes sujuvasti Huvila Härkään. Viehättäviä rakennuksia, upea puutarha ja jumalaista suklaamoussekakkua sekä kahvipassi, jossa on jo kaksi leimaa. Kiva saada paikkakunnalta toinenkin hyvä pysähdyspaikka. Melko pitkään onnistuimme välttelemään isoja teitä. Hyvinkään eteläpuolella mielikuvitukseni tiesokkeloissa kuitenkin hiipui ja ajattelin, ihan väärin, että sunnuntaina ei 25-tiellä ehkä olisi kauhea tungos. Sitä painajaista kesti parikymmentä kilometriä. Siinä vaiheessa kypsyi myös ajatus, että Lahden läpi ajaminen ei ehkä olekaan se pahin kohta ja 9-tien ränniin päästään myöhään sunnuntai-iltana, jolloin liikenne on vähän vähentynyt. Se tosin tarkoittaa hyvin pikaisia piipahduksia seuraavissa kunnissa.

Arkinen turvallisuus on Myrskylän kunnan toiminnan keskiössä. Se tarkoittaa viihtyisää asuinympäristöä, hyviä ja toimivia lähipalveluita, hyvinvoivaa yhteisöä, liikunta- ja kulttuurimahdollisuuksia sekä yhteisöllisyyttä. Kuntaesitteessä on esitelty yhdistystoimintaa kiitettävästi. Löytyy kyläyhdistystä, metsästysseuraa, maatalousnaisia ja eläkeläisiä sekä moottorikerho. Kuuluisin myrskyläläinen lienee Lasse Viren. Hänen kunniakseen juostaan kesäisin Lassen hölkkä, jossa on kolme eri pituista matkaa aikuisille. Lapsille ja nuorille on oma Lasse Viren -juoksu. Lassen polun laavu sijaitsee Lassen lenkkipolun läheisyydessä. Lasse Virenin pronssipatsas on pystytetty keskustan puistoon.

Valtuusto kokoontuu Myrskylän koululla. Näyttäisi olevan melko uusi koulu. Ikkunoita koristivat herttaiset kukkarivistöt. Viime kokouksessa valtuusto käsitteli kuntastrategian tulostavoitteita tälle vuodelle, päiväkodin uudisrakentamista, runkovesijohdon rakentamista ja talousarvion ylitysoikeuksia. Yläkoululaiset ovat kunnasta käyneet naapurikunnan yläkoulua. Nyt tämä naapurikunta vaihtuu. Aiemmin oppilaat matkustivat pohjoisen suuntaan, koulusopimuksen irtisanomisajan jälkeen suuntana on etelä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti