lauantai 4. toukokuuta 2024

Multia


 

Koska aamupala oli juuri syöty ei Kinnulassa viitsitty vielä pysähtyä. Olimme viime kesänä löytäneet Kivijärveltä kaupan ja kahvion yhdistelmän ja ajattelimme pysähtyä siinä. Epäonneksemme se oli lopetettu; pimeät ikkunat ja harja oven pönkkänä. No, Karstulaan ei ollut kovin pitkä matka. Reissukaveri muisti huoltamon, missä olemme käyneet monet kerrat, joka sekin oli lopetettu. Grilleissä ei yleensä ole munkkeja ja siksi ajoimme ohi. Emme löytäneet keskustasta kahviota ja jouduimme tyytymään eväisiin. Olimme jo varautuneet siihen, että seuraavat kahvit ja teet saamme vasta kotona. Ilahduimme todella, kun huomasimme Multian Pop Up Kahvilan olevan auki. Sieltä sai vanhojen huonekalujen keskellä kotona leivottuja leivonnaisia ja teetä ja kahvia. Samassa tilassa toimii kirpputori ja pihasta olisi saanut orvokkeja mukaan. Meidän parvekkeemme on kesällä niin kuuma, että siellä kuolevat kaikki kukat. Siksi sivuutimme tämän mahdollisuuden. Kahvilan pitäjä oli muuttanut hiljakkoin Multialle ja kehui paikkaa. Hän asui kahvion yläkerrassa ja asunnostaan hän saattoi ihailla kolmea vesistöä. Näkyvyyttä on Multiajärvelle, Sinervälle ja Härkölammelle. Vastaavia mahdollisuuksia ei ihan jokaisessa kuntakeskuksessa ole tarjolla.

Multia mainostaa olevansa ”Mustien metsien maa, keskellä Suomea”. Kunta tarvitsee uuden kunnanjohtajan, sillä nykyinen lopettaa tämän kuun aikana. Seuraajaa haetaan kuuden vuoden määräajaksi. Hakijalta toivotaan lakisääteisten kelpoisuusehtojen lisäksi elinkeinoelämän tuntemusta ja johtamis- ja verkostoitumistaitoja sekä vuorovaikutustaitoja, yhteistyökykyä ja aktiivista kehittämisotetta. Näitä pienet kunnat tarvitsevat todella kipeästi. Työllisyysalueita ollaan perustamassa ympäri Suomea ja myös Multialla valittiin sellaiseen edustajat. Jämsä toimii Eteläisen Keski-Suomen työllisyysalueen vastuukuntana.

Nähtävyyksistä luonnon lisäksi kannattaa mainita Uitamonkosken myllymuseo ja kesäteatterin ystäville tiedoksi, että Sahralinnan näyttämö esittää näytelmää Ylikonstaapeli Sinkkonen ja hoivakodin kummitus. Kesällä on vuodesta 1998 asti vietetty kulttuuri- ja viihdetapahtumaa Multiaista satoa. Sen tilalle on tullut Multian Kesä, joka koostuu useista tapahtumista. Härkölammen ympäri kiertävän polun varrella on ympäristötaidenäyttely ja luvassa on ohjelmallista toripäivää ja konsertteja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti