maanantai 27. toukokuuta 2024

Muurame


 

Tänne on koppimopoiltu vaikka kuinka monta kertaa. Kiva, että nyt saadaan täältä kuva. Ensimmäinen kotikunnan ulkopuolinen kunta, jonne uskaltauduin ajamaan, kun ystäväni istui vieressä, oli juuri Muurame. Kävin opettelemassa perettämistä kunnantalon edessä aika tavalla juuri paikassa, mistä kuva on otettu. Ensimmäiset kauhunhetket 9-tiellä koin juuri täällä, kun olin uskaltautunut tielle vajaan kilometrin pätkälle kahden liittymän väliin. Sinne en ole enää sitten uskaltanutkaan vaan olen kiertänyt paikan. Muuramessa käydään ihailemassa Muuramejoen ympäristöön rakennettua luontopolkua. Aiemmin pyöräilimme Saukkolaan katsomaan neidonkorentoja ja Isolahti-marketille jätskille. Nyt sitäkään kyläkauppaa ei enää ole. Kesäisenä retkeilynä melomme Riihivuoren laskettelukeskuksen edustalla olevalle Kivijärvelle ja tutkimme Viitesaaren kantarellipaikat. Riihivuoren kesäteatterissa Teatteri Eurooppa Neljä esittää tänä kesänä näytelmää Topi Sorsakosken tarina. Väliajalla voi ihailla Päijänteen maisemia ja bongata Säynätsalon tehtaan piipun. Muurame on mielestään Maailman paras Muurame. Mainoslauseesta tuli mieleeni, kun pikkuveljeni lohdutti äitiämme, että hän on kyllä meidän paras äiti. Totta molemmat lauseet.

Valtuusto seuraa kuntastrategian toteutumista. Tavoitteena on, että kunta olisi hiilineutraali vuoteen 1935 mennessä. Pienempiäkin tavoitteita löytyy ja niiden toteutumista arvioidaan eri indikaattoreilla. Hyvinvoivan henkilöstön toteutumisen mittarina käytetään sairauspoissoloja ja tavoitteena on, että päästään kuntien keskiarvon alapuolelle. Seurannassa suunta näyttäisi olevan oikea. Kevyen liikenteen reittisuunnitelma on laadinnassa. Muuramen ja Säynätsalon välillä on upea kevyen liikenteen väylä. Viime kesänä koeajoin sen ja totesin hyväksi.

Normaalisti Muuramen kohdalla ei tarvitse ajaa 9-tielle. Eihän Punamäentie ole ollut kovinkaan kummoisessa kunnossa mutta ennemmin sinne kuin keskikaideränniin 9-tiellä. Nyt olivat päättäneet korjata tien perusteellisesti ja se oli poikki. Ei auttanut kuin palata omia jälkiä ja ajaa siihen ränniin. Lauantaiaamuna liikennettä ei ollut pahasti. Sen sijaa arkipäivänä tilanne on kokonaan toinen. Sitä joudutaan palaamaan. Mielessä alkoi herätä ajatus reittisuunnitelman muuttamisesta ja todella pitkistä päivämatkoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti