perjantai 15. heinäkuuta 2022

Konnevesi


 

Nyt on kolmannes Suomen kunnista käyty. Eikä siihen kulunut kuin kuusi ja puoli ajelukautta. Tasaisen taulukon mukaan 2035 olemme heti Äänekoskella. Tämähän taitaa toteutua. Täytyy toivoa, että koppimopo kestää, terveyttä riittää ja lääkäri on ymmärtäväinen.Uutisissa luvattiin tosin, että väkiluvun väheneminen aiheuttaisi ensi vuosikymmenellä kuntaliitoksia. Jos ne ajoittuisivat vuosikymmenen alkupäähän, voisi tavoite häämöttää jo aikaisemmin.

Konneveden kunta täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Onnittelut! Viime vuonna kuntaan muutti enemmän ihmisiä kuin sieltä pois. Tämä ei ole kovin tavallista maaseutukunnissa. Osasyynä siihen on varmasti se, että Konnevesi on Keski-Suomen yrittäjäystävällisin kunta. Konneveden yritystoimintaan törmäsimme Ahvenanmaalla. Samalle lautalle, jolla menimme Föglöhön tuli kaksi Konnekuljetuksen autoa, jotka veivät saarelle elävää kalaa. Maailmassa on ihmeellisisä asioita. Saharaan viedään rakennushiekkaa, saaristoon kalaa. Konnevesi on ottanut tosissaan vieraslajien torjunnan. Se järjestää poistotalkoot. Alkukesän aikana on kartoitettu ja merkitty omatoimikitkentäpaikat maastoon kyltein. Näitä kylttejä emme huomanneet mutta tarvetta niille kylläkin. Komealupiini rehoitti kuin viimeistä päivää, toivottavasti.

Matkailijalle luontokohteita on runsaasti: Etelä-Konneveden kansallispuisto, Konneveden koskireitti, luontopolkuja, lintutorneja, laavuja ja nuotiopaikkoja, joista voi valita mieleisensä. Häyrylänrannan satamaan voi saapua vesitse vaikka kuinka kaukaa. Galleria Käpy on tulvillaan paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten teoksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti