keskiviikko 30. elokuuta 2023

Luhanka


 

Täältähän koko idea on lähtöisin. Oli mukavaa pysähtyä ottamaan kuvaa ja muistelemaan sitä kaukaisen historian hetkeä, kun päätös koppimoporeissusta syntyi. Elämäni ensimmäisen koppimopon näin kunnantalon vasemmalla puolella olevalla parkkipaikalla. Koska Loviisassa ja Strömforsin ruukilla kului aikaa, tänne saavuttiin aika myöhään. Onneksi kunnantalon pääty oli valaistu. Oli reissukaverilla toki taskulamppuja mukana. Niillä olisi saatu ainakin vaakuna näkymään kuvassa.

Luhanka on Manner-Suomen pienen kunta ja vielä elinvoimainen. Vanheneva väestö ja väkiluvun pieneneminen eivät ennusta mitenkään ruusuista tulevaisuutta kuntataloudelle. Viime vuoden tilinpäätös osoitti silti ylijäämää. Ongelmiakin on. Osa valtuutetuista oli sitä mieltä, ettei kaikille tilivelvollisille pitäisi myöntää vastuuvapautta. Kunnanjohtajan toiminta tuulivoimapuiston suunnittelussa sai kovaa kritiikkiä. Hän kun on sekä tuulivoimapuistoa suunnittelevan yrityksen  hallituksessa että omistaa maata alueella, jolle tuulivoimapuistoa suunnitellaan. Toimelias mies, täytyy ihailla. Tuulipuistoa tosin vastustetaan muistakin syistä. Kesäasukkaita ei liene kuultu, ainakaan riittävästi. Toisaalta ilman kiinteistöveroja jatko itsenäisenä kuntana on uhattuna.

Sponsoridieseliä on vielä jäljellä. Alkumatka Lumijoelle voidaan ajella lopuilla. Tehokkuuteen pyrittiinkin. Saldoksi tuli viisi nykyistä kuntaa ja viisi entistä. Kiitokset sponsorille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti