tiistai 29. elokuuta 2023

Loimaa


 

Loimaan kaupunki mainostaa itseään maaseutupitäjänä. Tunnetaanhan Loimaa Suomen vilja-aittana. Kaupungin logon alussa on tähkä, jossa on kaksi jyvää ja vihneitä. A-kirjaimet ovat viljasiilojen mallisia ja pyöreä O viittaa palloiluun. Myös Lohjan vaakunassa on tähkä. Siten ei ole ihme, että valtuusto kokoontuu Sarka-museossa. Se on maatalousmuseo, jossa vaihtuvien näyttelyiden aiheina tällä hetkellä ovat ruokakeskustelu, kriisiaikojen ruoka ja pellava. Perusnäyttelyssä Maatalouden aika voi tutustua maatalouden muutokseen ja sen koneellistumiseen. Ajoittain tien päällä ja reunustavilla pelloilla näkee koneita, joiden tarkoitusta ei pientilalla lapsuuden 50-ja 60-luvulla viettäneenä ymmärrä vaikka aurat, hankmot ja leikkuupuimurit kyllä vielä tunnistaa. Tällä hetkellä Sarka-museon konenäyttelyä uudistetaan ja se avautuu ensi keväänä. Onnekas sattuma oli siksi se, että tänä kesällä pääsin tutustumaan entisöityyn Zetoriin. Ajamaan en uskaltautunut vaikka sitäkin mahdollisuutta tarjottiin. Tyydyin matkustamaan kyydissä.

Kesäkuussa Loimaan valtuuston kokouksessa pohdittiin maahanmuuttajien kotouttamisohjelmaa, liikenneturvallisuutta, kaavoitusta ja vieraslajien torjuntaa. Sieppalankadun alueen asemakaava on vahvistettu ennakoitua aiemmin ja siksi kunnallistekniikan rakentamiseen ensi vuodelle varattua määrärahaa siirrettiin tälle vuodelle, jotta rakentamaan päästäisiin mahdollisimman pian.

Jotain suurta tapahtui joko Loimaalla tai sitten oli tapahtumassa Forssassa. Loimaa-Forssa tiellä meidät ohitti vähintään kymmenen kilometriä pitkä henkilöautojen jono. Loimaan liikennevaloista pääsi läpi aina noin 10-11 autoa ja ne pääsivät kohtuullisen sujuvasti ohi, koska vastaantulijoita ei juurikaan ollut. Kunnes yksi autoilija oli sitä mieltä, että ensimmäinen hyvä ohituspaikka ei kelvannut, vaan jäi roikkumaan peräämme. Hänen takaansa yksi ohitti meidät sujuvasti. Seuraava ohituspaikka sitten kelpasi mutta tämä epäröinti oli aiheuttanut sen, että seuraavakin 10 auton letka saavutti meidät ja perässä roikkui sitten kärsimättömiä henkilöautokuskeja. Yritin selata netin tapahtumakalentereita ja seuraavan päivän lehteä mutta ainoa isompi juttu oli mopomiitti Forssassa. Ei oikein selitä yli sadan auton pätkittäistä jonoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti