tiistai 27. syyskuuta 2022

Kuhmo/Kuhmoniemi


 Heti, kun siirryttiin Kainuun puolelle, asfaltti muuttui vähän vanhemmaksi ja paikkaisemmaksi. Ihan hyvä silti ajaa. Ei ole syytä valittaa. Raja vaan oli ihan selvä. Nälkämaan laulun "surkeat suot" reunustivat tietä matkan varrella. Ymmärrän, että maatalouden kannalta ne eivät ole kaikkein edullisempia. Varmaa eläkettä nauttivana suot ja niiden keskellä olevat pienemmät ja isommat lammet ovat mielestäni henkeäsalpaavan kauniita. Reissukaveri mietti kalastusmahdollisuuksia ja suunnitteli jo kylmälaukun hankkimista. Harmillista, että hänen liikkumisensa on tätä nykyä niin vaikeaa, ettei hän oikein pääsisi onkimisetäisyydelle. 

Kuhmon Kamarimusiikkifestivaalin kesän teemana oli Illuusion taide. Kuhmon Kamarimusiikkitapahtumaa on vietetty yli 50 vuotta ja se on kansainvälisesti hyvin tunnettu. Reissukaveri harmitteli, että reissu eteni tänne vähän liian myöhään.  Sommelossa vietettiin kansanmusiikkijuhlaa ja Kuhmossa oli myös Ihminen ja Kosmos -tapahtuma. Marraskuussa on sitten Kuhmon Römppäviikko. Siellä esiintyy mm. Litku Klementti. Reissun hidastaminen sitä odotellessa ei ollut järkevää, koska marraskuussa Kuhmossa tuskin olisi enää koppimopokelejä.

Kuhmo mainostaa itseään Suomen metsäkeskeisimpänä kuntana ja biotalouden globaalisti tunnettuna menestystarinana. Virkistyskalastukselle ja retkimelojille on otolliset mahdollisuudet. Keväällä on hyvät edellytykset myös koskimelojille. Lönnrot viimeisteli täällä Kalevalaa ja Juminkeko toimii Kalevalan tietokeskuksena ja vienalaisen kulttuurin vaalijana. Kuhmo-talo tarjoaa monipuoliselle kulttuurille upeat tilat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti