tiistai 6. syyskuuta 2022

Kouvola


 

Ylen Areenassa on Kahden tähden reissu -ohjelma, jota mainostettiin tv-kanavilla sillä, että ihmiset olivat ehdottaneet Kouvolaa matkakohteeksi. Katsoin sen pätkän ja totesin, että Nordic China Centerin portti kannattaa kyllä käydä katsomassa ja torin patsaat ovat mielenkiintoisen näköisiä. Virastotalon betoniarkkitehtuuri ei miellyttänyt videollakaan joten ajoimme suoraan kaupungintalolle. Emme edes odottaneet kaupunginjohtajan vastaanottokomiteaa juhlistamaan saapumistamme. Muuten Kotkan jälkeen Kouvola ei oikein jaksanut sykähdyttää. Kaupungintalo on tosin paremman näköinen kuin Kotkassa. Rakennetaanko täällä päin kaupungintalot sillä periaatteella, että ne erottuvat muusta kaupungin arkkitehtuurista. Kouvolaa ei sentään ole koskaan valittu Suomen surkeimmaksi kunnaksi vaikka joitakin ääniä se sai Suomen paskin kaupunki -äänestyksessä.

Kouvolan kaupungin sivuille yleiskuva Kouvolasta on otettu yöllä. Voi miettiä miksi. Osavuosikatsaus ei lupaa hyvää. Tämän vuoden talousarvio oli puoli miljoonaa positiivinen mutta energia- ja polttoainekustannusten nousu, alkuvuoden säät, terveydenhuollon ja henkilöstömenojen kustannusten ylitykset aiheuttavat arviolta 4.9 miljoonan alijäämän vuoden loppuun mennessä vaikka verotuloja on kertynyt ennakoitua enemmän. Tilanne ei ole katastrofaalinen, koska viime vuosi oli ylijäämäinen ja vanhaakin ylijäämää on karttunut. 

Matkailijalle voi suositella Verlaa. Kartonkitehdasta uudistettiin hyvin varovasti ja, kun tuotanto lopetettiin, tehdas oli lähes valmiiksi museo. Se on Unescon maailmanperintökohde ja sitä pidetään yhtenä Suomen seitsemästä ihmeestä. Martan Matkassa blogista voi lukea oivan esittelyn Verlasta. Kouvolasta löytyy myös luontokohteita esim. Repoveden kansallispuisto. Hoyryveturimatkan voi tilata Kouvolasta mihin päin Suomea tahansa. Kouvolasta rautateitä lähtee viiteen suuntaan. Varsinainen rautateiden solmukohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti