lauantai 11. syyskuuta 2021

Kauhava


 

Kouluaikana kysyttiin, minkä kunnan vallesmannin virkaan hakijoiden pitää liittää itsestään valokuva hakemukseen. Siihen aikaan valokuvaa ei tavallisesti liitetty hakemukseen, Nythän sellainen lienee jo pakollinen. Vastaus oli tietysti Kauhava. Sinne otetaan vain rumia vallesmanniksi.

Ohitimme Iisakki Järvenpään puukkotehtaan. Kysyin reissukaverilta, mennäänkö sinne. Puukkotehdas olisi ollut vielä auki. Hän sanoi, ettei ,mennä. Vähän matkan päästä hän totesi, ettei halua kuitenkaan käyttää 300-500€ uuteen puukkoon ja sen se maksaisi, jos sinne menisi. Pelkkä katselu ei keräilijälle olisi riittänyt. Ensi kesänä toivottavasti toteutuvat puukko- ja käsityöfestivaalit ihan livenä eikä vain virtuaalisesti kuten tänä vuonna. Sinne mennään jo senkin vuoksi, että siellä valitaan Kauhavan Ruma Vallesmanni.

Kauhava osaa ottaa rajoituksetkin resurssina. Viime talvena järjestettiin kahdella järvellä Kauhavan pienimmät pilkkikisat. Niihin sai osallistua 9 kilpailijaa ja yksi toimitsija. Alahärmään on rakennettu häjyylyperinteen keskus. Syksyä valaisemaan on loka-maarraskuun vaihteeseen suunniteltu valoviikkoa, jolloin valaistaan julkisia rakennuksia ja kouluissa, päiväkodeissa ja vanhuspalveluissa on valoon liittyvää toimintaa. Kauhavalla on kuvattu yhdeksän elokuvaa ja kunnan sivuilla esitellään elokuvien kuvauspaikkoja. Halutessaan voi tehdä road tripin eri elokuvien kuvauspaikoille. Vanhin elokuva on Yrjö Nortan ja Toivo Särkän ohjaama Pohjalaisia, joka valmistui 1936 ja uusin Taavi Vartian Rölli ja kultainen avain vuodelta 2013. Siihen väliin mahtuu sitten mm. Häjyt, Lakeuden kutsu ja Kotiinpaluu. Oiva ehdotus kotimaan matkailulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti