sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Enonkoski

Minähän ajan aina miten sattuu kunnatalojen pihaan. On kiva saada koppimopo ja kunnan vaakuna samaan kuvaan ja se ei tarkoita aina asiallista pysäköintiä. Olen odotellut, että missä vaiheessa joku kunnan virkamiehistä tulee asiasta huomauttamaan, mutta sitä en odottanut, kun lauantaina pysähdyimme ottamaan kuvaa. Kuinka ollakaan, kun olin kuvan saanut, kunnantalon ovi aukesi ja sieltä tuli ulos vähän ihmettevän näköinen henkilö. Kerroin, millä asioilla olemme ja sen sijaan, että minulle olisi kerrottu, että “hyvä on, mutta siirtäkää se kotteronne pilaamasta maisemaa” tämä ihminen halusi ottaa meistä kuvan facebookkiinsa ja ihasteli projektiamme, minkä lisäksi saimme Enonkoski-esitteen ja kutsun päivän tapahtumiin, joista isompikin kunta voisi olla ylpeä.
Vanhan kauppiastalon avajaisiin sitten osallistuimme. Eläköön Enonkoski ry istutti avajaisten aluksi Tulevaisuuden Kuusen talon pihaan. Sisällä talossa on kahvila ja taidenäyttely sekä kauppamuseo. Talo on ulkoapäin maalin tarpeessa mutta sisältä käymisen arvoinen. Ihania, vanhoja huonekaluja ja tapetit vuosikymmenten takaa.

Enonkoskella on Koloveden kansallispuisto, mutta huikeita maisemia ja upeaa luontoa löytyy ihan kunnan keskustastakin. Liikunnasta on huolehdittu myös ikävämpien säiden aikaan, sillä kunnassa on myös kuntosali. Minulle kerrottiin, että avainkortin lunastaneita kuntosalin avaamisen jälkeen oli tuota pikaa 20% kunnan asukkaista. Tapahtumakalenterissa on runsaasti Suomi 100 juhlavuoden tapahtumia. Ei Enonkoski silti törsää vaan säästää aina, kun se on järkevää. Esimerkiksi pienellä kunnalla ei kannata olla monta naapurikuntaa. Enonkoskella naapurikuntia on vain yksi. Mihinkä niitä useampia tarvittaisiinkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti