lauantai 3. kesäkuuta 2017

Aura



Yöllä satoi, heräsin katon ropinaan, aamulla satoi edelleen. Taivas näytti siltä, että koko päivä ajetaan sateessa. Tämän takia koppimopo on hyvä keksintö. Polkupyörässä ei ole sateensuojaa ja sadeviittoihin tarttuu ohiajavien rekkojen ilmavirta. Meinasin kerran päätyä tällaisen seurauksena ojaan. En enää aja isoilla teillä sadeviitan kanssa. Välillä sade hiljeni ja saattoi tiputtaa pyyhkijöiden työskentelyväliä. Toivo luontoretkestä alkoi hertätä ja sitten taas tuli vettä reilummin. Parin toiston jälkeen toivo kuoli ja todettiin, että taisi tulla ajopäivä. Ehdittäisiinköhän viimeisellä lautalla Brändöhön. Pitkiin eksymisiin ei olisi varaa ja päätimme, että soitan varauksen lautalle. Ihan vähän käytiin Töllissä eksymässä. Myllyn luona tutkittiin yhdessä karttaa ja todettiin, että käännytään takaisin mutta tämä tuskin vaarantaa lautalle ehtimistä. Ja eikös mitä, kohta pilvet väistyivät ties mihin ja aurinko alkoi paistaa. Tien yläpuolella on hieno sumuilmiö, kun aurinko haihduttaa kosteuden ja tuulee juuri sopivasti, että sumu pyörteilee mutta ei häivy.

Aurassa olisi voinut ajaa lähemmäs kunnantalon vaakunaa ja siellä olisi ollut ihan laillista parkkipaikkaa, mutta tuon vaalean auton ohi olisi joutunut pakittamaan ja taaksepäin ajaminen kapeissa paikoissa on vielä vankasti opetteluvaiheessa. Todennäköisesti vielä pitkään.

Auran. kuten muidenkin kuntien, uusi valtuusto pääsee heti tekemään politiikkaa. Ensi vuoden talousarvion valmistelu on virkamiestyönä jo aika pitkällä ja syksyllä tulee poliittisten päätösten aika. Ennen vanhaan oli sellainen sanonta, että “ole realisti, vaadi mahdottomia”. Politiikassa tämä on näkynyt mahdottomina vaalilupauksina. Aikaisemmin, kun valtuuston toimikausi alkoi vuoden vaihteessa, saattoi syyttää edellisen valtuuston tyhmiä päätöksiä. Nyt ne päätökset täytyy tehdä ihan itse. Mielestäni äänestäjien kuluttajansuoja parani, kunhan vain viitsimme seurata, mitä päätöksiä siellä tehdään. Meidän rahoistammehan valtuutetut päätöksiä tekevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti