lauantai 25. kesäkuuta 2022

Kokemäki

 

Kokemäen kaupunginvaltuuston kokoukset pidetään pääsääntöisesti Vanhan yhteiskoulun juhlasalissa. Viehättävä vanha rakennus niin kuin nimikin antaa ymmärtää. Jostain syystä kesäkuun kokous pidettiin Sataedun auditoriossa. Se on ehkä jossain tuolla alempana olevassa kuvassa. Kokouksessa valtuutetut tutustuivat talouskatsaukseen 1-4/2022, hyväksyivät Kirkkokallion asemakaavan ja asemakaavan muutoksen Peipohjan kaupunginosassa ja purkivat Keski-Satakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä. Toivottavasti Peipohjaan tulee runsaasti yritystoimintaa.

Kokemäen keskustassa on ihana perinteinen miljöö. Vanhoja taloja ei ole revitty tylsien laatikoiden tieltä. Yksi näistä vanhoista taloista piti sisällään perinteisen Hotelli Seurahuoneen. Se on aivan ihana aarreaitta. Upeita tauluja seinillä, patsaita ja ruukkuja ikkunalaudoilla sekä vanhoja huonekaluja. Klaffipöytää jopa himoitsin itselleni. Se sopisi oikein hyvin meidän pieneen keittiöömme. Kun laskisi klaffin alas, keittiöön mahtuisimme molemmat samaan aikaan eikä pöydälle kasaantuisi tarpeetonta roinaa, kun klaffi laskettaisiin alas käytön jälkeen.

Kokemäellä on tietysti joki. Reissukaverin kävelysauvoille tuli käyttöä. Sillä aikaa, kun minä raahasin tavaroita hotellihuoneeseen, hän käveli joelle ja pohdiskeli todennäköisesti mihin saisi minkäkinlaisia pyydyksiä ja missä uistelisi veneestä tai heittelisi rannalta viekoitteleviä kuvia kaloille. Minua viehättivät vanhat kivinavetat, kartanon näköiset maatilojen päärakennukset ja Kokemäen ulkomuseon alueen ruotsalaisten ohjeiden mukaan rakennetut miilunpolttajan taukotupa ja ruotsalaistyylinen aitta. Kokemäellä on myös sähkömuseo, ompelijan museokoti ja maatalousmuseo. Liikkuvammille löytyy retkeily- ja ulkoilureittejä, kuntosaleja, frisbeegolfrataa ja jopa sisähalli golfia harrastavalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti