sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Kivijärvi


 

Kittilä-Kiuruvesi-Kivijärvi -pätkälle tuli matkaa 1129 mailia. Käytin ennen lähtöä koppimopon öljynvaihdossa. Tekivät jotain, minkä vuoksi matkamittari näytti yllättävän pientä lukemaa. Ihmettelin asiaa ja lupasivat seuraavalla kerralla muuttaa takaisin kilometrilukemille. Mittariin tuli matkan varrella uusi lukema harvakseltaan enkä kuvitellut ajaneeni kovinkaan pitkiä matkoja. Kun laitoin maililukeman muunnoslaskuriin, kilometrejä matkapäivää kohti tuli yllättävän paljon. Enää en ihmettele, miksi ajoittain tuppasi väsyttämään.

Kivijärvi olisi sadas kunta, jossa olemme käyneet, jos Honkajoki ei olisi siirtynyt entisten kuntien luetteloon. Kävimme siellä 18.10.2019 ja se liittyi Kankaanpäähän reilu vuosi myöhemmin. En usko, että käynnillämme oli asiaan vaikutusta. Jätimme kuntaan sentään jonkun verran rahaa ja käytimme vain kaupallisia palveluita.

Kivijärvi on myös niitä kuntia, joissa talvisin asuu vähän asukkaita ja kesämökkiläiset moninkertaistavat asukasmäärän. Se on hyvin vanha kunta, 150-vuotisjuhlat on jo juhlittu. Takavuosien kuntaliitosneuvottelut eivät johtaneet tulokseen ja kunta jatkaa itsenäisenä. Luonnosta kiinnostuneelle on tarjolla Salamajärven kansallispuisto. Takavuosina Suomen Perinneurheiluliitto järjesti Kivijärvellä Sankohiipimisen Sm-kisat. Siinä olisi urheilulaji, jota voisi lähteä katsomaan. Tänä kesänä lajin Sm-kisoja en löytänyt netistä. Keskustassa on puuveistoksia ulkosalla. Suosittelen ihailemaan. Moottorisaha soikoon kulttuurifestivaali tuottaa uusia puuveistoksia taas tänä kesänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti