tiistai 20. heinäkuuta 2021

Kaavi


 

Vähään aikaan emme olekaan reissanneet. Koppimopon ilmastointi huolehditaan avaamalla ikkuna. Se ei ihan riitä yli 25 asteen lämpötilassa ja matkustamisesta tulee tukalaa. Odottelimme siis ilmojen viilenemistä. Matkalla Kaaviin pysähdyimme Luostarintien Kyläkaupassa Kosulassa teelle ja kahville. Reissukaveri kehui, että nyt hän on saanut tämän kesän (toistaiseksi) parhaan munkin. Voi hyvin kuvitella, että Luostaritiellä on hyviä munkkeja.

Kaavin äänestysprosentti kunnallisvaaleissa oli alhaisempi kuin Suomessa keskimäärin, vain 52,5%. Naiset olivat aktiivisempia, 54,4%, kun miesten äänestysprosentti oli 50,6. EU:n ulkopuolelta tulleiden äänestysprosentti oli vain 12.5%. Ehdokkaista naisia oli 38% ja valituista valtuutetuista 35%. Kaavilaiset luottavat hieman enemmän miehiin kuin naisiin. Valtakunnallisesti tilanne on päinvastainen. Naisehdokkaita on suhteellisesti vähemmän kuin mitä heitä tulee valituiksi valtuustoihin. Annetuista äänistä oli jouduttu hylkäämään 0,3%, koska äänestyslipussa oli äänestäjän nimi, erityinen tuntomerkki tai muu asiaton merkintä. Nämä kaikki olivat ennakkoäänissä.

Kaavilla on jouduttu miettimään yläkoululaisten tilannetta. Tuusniemen kunta sanoi irti edellisen sopimuksen ja Kaavilla jouduttiin joko suostumaan uuteen, Tuusniemelle edullisempaan sopimukseen tai perustamaan oma yläkoulu. Kunnanhallituksen esitys on, että valtuusto hyväksyy uuden sopimuksen. Siitä varmaan keskustellaan uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa.

Kaavissa on uhanalaisen rotkokehräjäkälän esiintymä. Sitä kasvaa kiisukallioilla. Olisimme ehkä löytäneet esiintymän mutta emme halunneet vaarantaa sen elinoloja. Tyydyimme siis katselemaan kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti