tiistai 20. heinäkuuta 2021

Sponsori


 

Reissukaveri alkoi olla sitä mieltä, että nyt olisi korkea aika alkaa tiedustella majapaikkaa. Kello ei vielä ollut järin paljon, mutta huomasin olevani vähän hidas ja siksi kurvasimme hotelli Lounatuulen parkkipaikalle Ylivieskassa. Koska Lounatuuli oli kiinni aloin soitella Kalajoelle useampaan paikaan. Joko ne ovat auki virastoaikaan tai sitten paikat olivat täynnä ja netissä eri majoitusliikkeistä päädyttiin samalle ystävälliselle puhelinäänelle. Reissukaveri alkoi jo suunnitella laavun tekoa. Joskus nuoruudessa olemme yrittäneet yöpyä reissukaverin tekemässä laavussa. Ihan mallikas rakennelma päällisin puolin ja melkein ehdin nukahtaa ennen kuin koko komeus romahti päällemme. Sen jälkeen olen pyrkinyt etsimään majoituksen jostain muualta kuin reissukaverin lupaamasta itse tehdystä laavusta.

Lounatuuli hotelli oli siis kiinni, mutta nettisivuilla kerrottiin, että on olemassa päivystysnumero. Soitimme sinne ja pääsimme majoittumaan. Aamupalalla kerroimme projektistamme omistajalle ja hänestä tarina oli korona-ajan hauskin. Siksi saimme kahden hengen huoneen yhden hengen huoneen hinnalla. Ovathan sukulaiset ja ystävät sponsoroineet koppimoporeissua näiden vuosien aikana. Se, että täällä saimme ensimmäisen ei-tuttavan sponsorin, tekee reissusta jotenkin tärkeämmän tuntuisen. Hotelli on siisti, ravintola todella viihtyisä ja aamupala runsas ja monipuolinen ja mikä tärkeintä palvelu pelaa. Voimme suositella paikkaa lämpimästi.

Omistaja kertoi myös tarinan siitä, miksi paikoitellen tiet ovat hyvin mutkikkaita. Kun aikoinaan syrjäkulmilta alettiin rakentaa tietä kohti kirkonkylää, otettiin suora linja kirkonkellon ääneen. Tuohon aikaan kuitenkin paimennettiin lehmiä metsissä ja lehmillä oli tietysti kellot kaulassa. Siksi toisinaan kirkon kellon ja lehmän kellon äänet sekoittuivat ja niissä tilanteissa tuli tiehen mutka. Jotenkin uskottavampi tarina kuin se, että tietä oli varakkaissa kunnissa niin paljon, ettei se mahtunut suoraan vaan sitä piti laittaa mutkille.

Kiitokset sponsoroinnista ja menestystä Lounatuulelle. Ehkä jonkun kirjaimen kohdalla poikkeamme taas, viimeistään, kun on Ylivieskan vuoro. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti