lauantai 26. lokakuuta 2019

Humppila


Huittisista Humppilaan ajelimme Taikayöntietä. Sitä pitäneekin ajaa yöllä joten Humppilassa olimme pimeässä ja siksi kunnantalosta tuli vähän pimeä kuva mutta sehän liittyy oikeastaan Taikayö-teemaan. Muuten ihan kiva reissu. Pimeässä ei vaan ole kiva ajaa. Maisemista ei saa oikein kuvaa.

Humppilassa lapsiperheet voivat hakea sosiaalitoimen lomakkeella jouluavustuksia. Hakemusten tulee olla perillä 29.11.2019 mennessä. Avustuksia lahjoittavat SPR, MLL ja yksityiset henkilöt. Humppilan talous on vähän samalla mallilla kuin noiden avustuksiin oikeuttavien asukkaiden. Tilikauden 2016 alijäämää on vielä jäljellä ja tämän vuoden talousarvio on alijäämäinen. Väkiluku laskee ja pienentää valtionosuuksia, mikä ei lupaa taloudelle hyvää. Kunnan sote-menot ovat myös valtakunnallista keskiarvoa suuremmat. Niitä pitäisi saada laskettua. Tulopuolta vahvistetaan korottamalla jätevesimaksuja, kunnes ne kattavat kulut. Palveluja keskitetään kuntakeskukseen. Perusopetus ja varhaiskasvatus toteutetaan jo nyt kuntakeskuksessa. Kulttuuriin ja lapsiin sentään panostetaan. Kunta ostaa 4H-yhdistykseltä taideopetusta, joka talvisaikaan järjestetään kuvataidekerhona ja kesällä on sitten monipuolisempi taideleiri, jonka ohjelmassa on myös muuta taidetta. Tästä on hyötyä paitsi kerhoon osallistuville myös nuorten hyväksi toimivalle yhdistykselle. 

Humppila on kuuluisa lasista ja lasitehtaan ympärille on noussut kauppakeskus. Se oli helpompi löytää kuin kunnantalo eikä kunnantaloonkaan kepsiä tarvittu. Kesällä kannattaa Humppilassa käydä myös perhospuistossa, jonne on kerätty perhosia houkuttelevia kasveja. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti