sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Kaarina


 

Frasierissa on perusteellisesti kuvattu veljeskateutta. En ole aiemmin tunnistanut itsessäni sisaruskateuden merkkejä. Kun totesin, että Kaarinan kunnavaltuusto kokoontuu Kaarina-talon Kaarina-salissa, niin lievä ärtymys Kaarina-nimen toistamisesta alkoi nostaa päätään ja sieltähän minä tunnistin vihreäsilmäisen kateuden. Tämä melkein pilasi hyvän mielen siitä, että koppimoporeissu on päässyt taas uuteen kirjaimeen asti. K-kirjainta sitten riittääkin. Edellisten vuosien vauhdilla ainakin viideksi vuodeksi. Toisaalta kunnat ovat aika lähellä. Sellaisia etäisyyksiä kuin Enontekiö-Espoo tai Inari-Inkoo ei enää tule vastaan.

Uuteen valtuuston valittiin 51 valtuutettua ja heille varavaltuutetut. Vastuullinen työ alkaa sitten elokuussa. Onnea ja menestystä valituille tärkeässä ja vastuullisessa työssä. Toivottavasti häirintä vähenee ja saatte vain asiallista palautetta ja jaksatte tehdä jatkossakin hyviä päätöksiä kuntalaisille.

Nähtävää Kaarinassa löytyy myös: Kuusiston linnanrauniot, pätkiä Suuresta Kuninkaantiestä. Suomen sodan Lemun taistelun muistomerkki ja V.I.Leninin muistolaatta. Lemun taistelun muistomerkki ei noudata ihan sitä tavallisinta sotamuistomerkkien tyyliä ja siksi se kannattaa käydä katsomassa. Lenin hyppäsi junasta, liikkuvasta, Littoisten aseman lähellä pakomatkallaan 1907. Vähän pakon edessä, koska hänen perässään oli tsaarin urkkijoita. He eivät saaneet Leniniä kiinni vaan hän käveli Kaarinasta jään yli Paraisille ja pääsi sitä kautta Tukholmaan. Tällaiselle seikkailulle kannattaakin pystyttää muistolaatta. Alueelta löytyy myös liuta kartanoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti