lauantai 14. toukokuuta 2022

Keuruu


 

Kevät on tullut toden teolla. Hiirenkorvat ovat herkimmillään. Anopin mielestä tämä vaihe vuodesta on se kaikkein kaunein. Järvet, joet ja ojat olivat piripuintaan täynnä vettä tai vähän ylikin. Puiden ja pensaiden juurilla lainehti vapaa vesi.

Kaikissa Suomen kunnissa tehdään nyt esityksiä siitä, mitkä kaikki toimitilat, irtain, sopimukset ja vastuut siirtyvät hyvinvointialueille. Keuruulla on esitetty, että siirtyviä tiloja ovat palvelutalot palvelukodit, palvelukeskukset, toimintakeskukset, oppilasasuntola, kehitysvammaisten asumisyksiköt, pav-asunto, liikerakennuksia, terveyskeskukset, koulukeskuksista osia ja paloasemat. Tämä omaisuuden- ja sopimusten siirto kunnilta hyvinvointialueille on valtaisa. Yhtään ei kateeksi käy niitä hyvinvointialueiden ihmisiä, joiden pitää ottaa homma haltuunsa. Kunnissa joudutaan miettimään, mikä osa kannattaa siirtää kirjanpitoarvosta hyvinvointialueille ja mikä osa on sellaista, että siitä saisi isomman hyödyn myymällä. Keuruulla tällaista myynnillä enemmän tienattavaa on työterveyspalveluja tuottavan osakeyhtiön osakkeiden myynti. Miksi alunperin työterveyshuolto jätettiin sote-uudistuksen ulkopuolelle on jäänyt maallikkoa ihmetyttämään.

Elias Lönnrot siipirataslaiva tekee risteilyjä Keurusselällä kesäkuusta alkaen. Haapamäen höyryveturipuisto on jo auki. Keurusselän kesäteatterissa voi heinä-elokuussa katsella Muhoksen Mimmi -musiikkilaulunäytelmää. Museoita on useampiakin ja Keuruun rautatieasemalla voi heinäkuussa käydä ihailemassa Suomen laajinta emaliastiakokoelmaa. Runoilija Einari Vuorelan kirjailijakotiin voi tutustua opastetuilla kierroksilla kesän viimeisinä sunnuntaina. Ryhmät voivat tilata opastuksia myös muulloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti