tiistai 3. toukokuuta 2022

Kempele


 

Kepsi ohjasi Kempelehallin eteen. Näkyi myös yhtenäiskoulun rakennus. Kumpikaan ei oikein näyttänyt liikuntasalilta, missä Kempeleen valtuusto kokoontuu.Vanha kunnantalo jouduttiin sisäilmaongelmien vuoksi purkamaan ja uusi on vasta suunnitteilla. Lukuisista korjausyrityksistä huolimatta rakennusta ei saatu kuntoon. Lehtikuvan perusteella rakennus oli ihan hyvän näköinen. Kun asiasta uutisoitiin, kommenteissä tuli esille mahdollinen liittyminen naapurikuntaan, kun kunnan tehtävät sote-uudistuksen myötä vähenevät. Meitähän asia ei koske, kun Kempeleeseen on jo ajettu. Lukion löysimme kahden ystävällisen nuoren avustuksella. Matkalla sinne mietin olinko huoltoajoa vai menossa opettajien parkkipaikalle. Ne olivat ainoat luvalliset syyt ajaa oheisen kuvan ottamispaikalle. Jossain tuolla valtuusto kokoontuu ja 2.5. kokouksessa käsitellään laajaa hyvinvointikertomusta ja hyvinvointisuunnitelmaa 2022-2025. Siinä on perusteellisesti käsitelty eri väestöryhmien hyvinvointiin liittyviä asioita ja valtuusto asettaa sitten keskeiset tavoitteet lasten ja nuorten fyysisen ja psyykkisen jaksamisen vahvistamiselle, nuorisotyöttömyyden vähentämiselle, liikuntaolosuhteiden ja palveluiden kehittämiselle, kulttuuri ja tapahtumatarjonnan lisäämiselle ja ennaltaehkäisevän päihde ja mielenterveystyön vahvistamiselle. Lisäksi pitää luoda yhteistyörakenteet hyvinvointialueen kanssa. Siinäpä valtuustolle pähkäiltävää.

Kempele on onnistunut saamaan kunnanjohtajakseen Tuomas Lohen, joka on Suomen nuorin historiasta väitellyt tohtori. Hänen aiheenaan oli sanomalehdistön suhtautuminen Kekkoseen 1944-1956 eli sodan päättymisestä Kekkosen presidentiksi valitsemiseen saakka.

Talvella Kempeleessä voi lasketella Suomen pienimmässä laskettelukeskuksessa. Silloinhan emme ajele koppimopolla mutta Kempeleeseen pääsee kyllä julkisillakin kulkuvälineillä. Lentokenttä on melkein vieressä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti