maanantai 21. toukokuuta 2018

Hailuoto

Ihanaa hiekkakangasta, jossa mäntymetsää. Aurinko kultasi puiden rungot. Kun lautalta tulleet autot olivat ohittaneet meidät saatiin ajella luonnon helmassa keskustaan asti hyvin omissa oloissamme. Päätielle, joka kulkee saaren poikki ei juuri meri pilkahda, mutta maisemat ovat silti hienoja. Marjaniemessä ja rantoja kiertäviltä luontopoluilta sitten merta näkee enemmän. Marjaniemen dyynit ovat henkeäsalpaavan kauniita ja 1872 käyttöön otettu majakka on yksi kauneimmista, mitä olen nähnyt. Luontokeskuksesta lähtee pitkospuureitti. Kun sillä pysyy, ei vahingoita arkaa dyyniluontoa. Lintujen pesimisaika on parhaillaan menossa, joten on syytä harrastaa varovaisuutta liikkumisessa. Marjaniemessä on kahvila, jossa on paikallisten yrittäjien tuotteita myynnissä. Ellen olisi tyhjentämässä taloa ja suunnittelemassa jopa kirpputorille lähtemistä myyntitarkoituksessa, olisi mukaan epäilemättä tarttunut vaikka mitä.

Kunnantaloa remontoitiin.Oikealla näkyvät suojavanerit. Vesikaton uusimiselta se näytti. Viime valtuuston kokouksessa käsiteltiin paljon koulutukseen liittyviä asioita varhaiskasvatuksesta ammattikorkeakoulun omistuksiin saakka. Hailuoto on myymässä puolet ammattikorkeakoulun osakkeistaan ja jatkossa kunta omistaa vajaat kaksi promillea Oulun ammattikorkeakoulusta. Se riittänee kuntalaisten koulutustarpeeseen.


2 kommenttia:

  1. Taas teillä mielenkiintoisia paikkoja! Hailuodossa en ole koskaan käynyt, vaikka haaveiden listalla ollut kauan. Pitää varmaan olla tällainen erikoisprojekti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne kannattaa mennä ennen kuin saavat sillan rakennettua. Lauttamatka on kesäaikaan hieno osa matkaa.

      Poista