keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Tyrväntö


Tyrvännön keskus on Lepaa, josta olen kuullut juttuja seitsemänkymmenluvulta lähtien. Sukulaismiehen silloinen vaimo oli opiskellut puutarhaopistolla ja kertoi tarinoita opiskeluajoistaan. Lepaa on niin lähellä Hattulaa, että siellä piti käydä kääntymässä. Nykyään siellä on Hämeen ammatti-instituutin toimipisteitä mm. Viini- ja puutarhamyymälä. Reissukaveri ei juo viiniä ja minä ajoin, joten tyydyimme kahviin/teehen ja leivonnaisiin. 
Elokuussa Lepaalla on juhlanäyttely. Kauppapuutarhuriliitto ry täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Näyttely kokoaa puutarha-, viher- ja kiinteistöalan ammattilaisia ja harrastajia. Viime vuonna kävijöitä oli lähes yhdeksän tuhatta. Tänä vuonna odotetaan varmaan vähintään samaa määrää. Silloin mutkaisella ja mäkisellä tiellä on paljon autoja liikenteessä, joten oli ihan hyvä juttu, että kävimme siellä hiljaisempana aikana.


Aina välillä joutuu ajelemaan isoilla teillä ja siellä näkee sitten hienoja autoja. Ohitsemme pyyhälsi Jaguar ja reissukaveri kysyi “muistatko kuka ajoi punaisella Jaguarilla”. Se aiheutti korvamadon. Korvamadoista voi päästä eroon muuttamalla sanoja ja hyräilemällä sävelmää uusilla sanoilla. En tiedä kuinka tepsivä keino se on mutta minua se on toisinaan auttanut. Niin nytkin. Uudet sanat ovat:
Kuka ajaa oranssilla kotterolla.
Raa, raa Rantsun Hellu.
Ei mennyt montaakaan kilometriä, kun korvamato hävisi häiritsemästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti