keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Hartola


Nyt olemme Hämeen ytimessä. Kunnantalo sijaitsee Kuninkaantiellä, mikä sopii oivallisesti, koska kuningas Kustaa III perusti Hartolan kunnan 1784 ja antoi sille nimeksi kruununprinssin mukaan Gustav Adolfs eli Kustaa Aadolfin pitäjä. Heti 1987 kunnanvaltuusto päätti, että sillä perusteella Hartolaa voi nimittää Suomen ainoaksi kuningaskunnaksi. Ei hassummin hoksattu.

Kunnantalojen etsintä on aina ollut vähintäänkin mielenkiintoista puuhaa. Kepsissä ei ollut Ahvenanmaan karttaa, joten joidenkin kunnantalojen hakeminen oli vähän työlästä, varsinkin aamuyön tunteina, jolloin paikallisista asukkaistakaan ei juuri ole apua. Hartolan kohdalla ei käynyt näin. Kunnantalo löytyi ennen kuin edes alettiin räpeltää kepsiä.
Kunnantalossa on upea vaapuna. Se ei näy kuvassa, koska se on toisella puolella taloa eikä sinne saa mennä kuin jalkaisin tai polkypyörällä. Naapuritalossa on kirjasto, josta poistomyynnissä olevia kirjoja saa todella pilkkahintaan. Viime vuonna Hartola vahvisti laajaan asukaskyselyyn perustuvan kuntastrategian, jossa päätettiin, että kunta jatkaa itsenäisenä sote-uudistuksesta huolimatta. Sitä sotea ei sitten koskaan tullutkaan mutta kunta jatkanee silti itsenäisenä.
Lähiaikojen tapahtumista voi mainita sahdin valmistuksen SM-kilpailut, jotka pidetään Hartolassa 3.8.2019. Tervemenoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti