keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Hattula


Hattulan nettisivuilta löysin sellaista, mihin en muualla ole törmännyt. Heti päätöksentekolinkin takaa löytyy sivu, jossa on isolla sidonnaisuusilmoitukset. Todella helppoa seurata, mitä sidonnaisuuksia viranhaltijoilla ja valtuutetuilla on. Hatunnoston arvoista avoimuutta Hattulassa.
Hattulan kunnantalokin löytyi helposti. Sinne oli oivalliset opasteet mutta valtuusto kokoontuu Juteinintalossa. Kun olen päättänyt, että kuvaan lähidemokratian ytimen, siihen ei kelpaa virkamiesten työpaikka. Juteinintalolle piti mennä kepsin avustuksella. Todella usein kunnantalojen saaminen samaan kuvaan kotteron kanssa tuottaa harkittuja liikennerikkomuksia. Nytkin väitimme, että ajoimme huoltoajoa. Myös linja-autot olisivat saaneet käyttää kyseistä reittiä mutta niin suuruudenhulluksi en heittäytynyt.


Matkan varrella sain opetusta toisestakin harkitusta liikennerikkomuksesta. Ajoimme yksinumeroisella tiellä, jolla onneksi ei ollut kovin paljon liikennettä. Ohittava auto ajoi monta sataa metriä pientareella edessämme. Tulkitsin viestin ohjeeksi ajaa kotterolla siellä pois oikean liikenteen jaloista. Kyllähän minä niin teenkin, jos vastaan tulee yhtämittaista jonoa ja takana on samanlaista. Olen jopa tunnustanut poliisille niin menetteleväni. Poliisi kertoi, ettei niin saa tehdä. Tunnustus ei onneksi riitä sakotukseen, jos muuta näyttöä ei ole. Eläköön oikeusvaltio. En aja pientareella, jos vastaan tulee harvakseltaan korkeintaan kahden auton jonoja ja takaa tuleva yksittäinen auto joutuu odottamaan ohituspaikkaa alle puolitoista minuuttia. Jos on niin kiire, että tuo hidastaminen
romuttaa todella tärkeitä asioita, niin kannattaa ehkä miettiä elämänsä tärkeysjärjestykset uudelleen. Kiireettömiltä eläkepäiviltä on tietysti hirveän helppo neuvoa enkä voi väittää, että tekisin sitä jotenkin vastentahtoisesti. Kiitos silti liikennerikkomuksen opettajalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti