sunnuntai 22. elokuuta 2021

Karijoki


 

Lapissa on tottunut siihen, että poroja on keskellä tietä ja niiden päätöksentekoa saa vain rauhassa odotella. Tänne tullessa tiellä oli joutsen vastaantulijoiden kaistalla. Vastaantuleva auto vilkutteli valoja melkoisen pitkään hätistelläkseen joutsenen syrjemmälle. Siirtyihän se. Meidän kaistallemme ja levitteli siipiään. Vähän ajan kuluttua se jatkoi tien poskeen. Kovin läheltä emme olisikaan uskaltaneet ajaa. Joutsenen nokan kopautus muovikuoreen olisi aiheuttanut pahan vahingon.

Karijoki yrittää saada lisää asukkaita. Siellä on ollut käytössä tupaantuliaislahja, joka on enimmillään 3200€, kun rakentaa tai ostaa omakotitalon tai osakkeen ja muuttaa sinne itse asumaan. Myös lapsirahaa 2020 syntyneelle lapselle maksetaan 2022 loppuun 500€ vuodessa, kunhan lapsi on kunnassa kirjoilla vuosien 2020-22 loppuun.Toivottavasti asukkaita tulee.

Karijoki ottaa myös vakavasti vieraslajien (=jättipalsami, komealupiini, jättiputki, kurtturuusu, espanjansiruetana) torjunnan. Sivulla annetaan ohjeita niiden hävittämiseksi ja sieltä löytyy linkki LLKY:n (=Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä) sivuille, missä on hyvin yksityiskohtaiset ohjeet ja kuvat tunnistamista varten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti