sunnuntai 22. elokuuta 2021

Kannonkoski

Kuten kuvista näkyy, olemme saaneet sponsorin. Hänen tavoitteenaan on saada koppimoporeissulle lisää näkyvyyttä ja lisää sponsoreita. Majoittajat, polttoainetta, huoltoja ja ruokia tarjoavat tahot voivat ilmoittautua. Tekstimainontaa saa toivomusten mukaan. Kuljetuspalvelu Jazi on laajeneva Jyväskylän seudulla kuljetuspalveluita tarjoava firma. Ammattitaitoiset, ystävälliset kuskit tekevät ripeää ja huolellista työtä. Liike huolehti meidän muuttomme eikä yksikään esine mennyt rikki, joten minulla on omakohtaista kokemustakin yrityksestä.

Kannaonkosken valtuusto on kokoontunut koululla koronan vuoksi. Siellä on väljemmät tilat kuin kunnantalolla, mihin kokoukset palaavat, kunhan korona hellittää. Viime kokouksessa valittiin valtuustolle uusi puheenjohtaja, kunnan hallituksen jäsenet ja edustajat kuntayhtymiin, johtokuntiin, yhteistyöelimiin, neuvottelukuntiin ja vaikka mihin.

Kannonkoskelle sijoitettiin sotien jälkeen Sortavalan evakoita. Heidän mukanaan tuli myös Valamon luostarin munkkeja ja nunnia. Heidät sijoitettiin aluksi Piispalan koululle. Piispalan kylä tunnettiin myös Jauhoniemen nimellä. Erään tarinan mukaan nimi johtui siitä, että siellä tehtiin soppaa perunoista ja jauhoista, mikä nimenantoaikaan oli rikkauden merkki. Myöhemmin Piispalan koulu koki saman kohtalon kuin niin moni muukin kyläkoulu. Oppilasmäärän pienentyessä koulu lakkautettiin. Täällä kävi sikäli hyvin, että koulu jatkoi Nuorisokeskuksena ja on nykyisin kunnan liikelaitos. Sinne on tehty leirikoulumatkoja myös siitä koulusta, missä ennen eläkkeellä jäämistäni olin opettajana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti