lauantai 20. maaliskuuta 2021

RIP


 Tämän näköistä jälkeä tuli Saunatiellä, kun teollisuushalli paloi. Seinät pystyssä, katossa aukkoja, joita kuvanottohetkellä koristaa vastasatanut lumi. Ikkunat ainakin paikoitellen paikallaan. Vähän murheellisen näköistä. Minua asia kiinnosti niin paljon, että kävin ottamassa kuvan, koska halli toimi talvivarastona erilaisille kohtuullisen isoille tavaroille: muutama vene, moottoripyöriä, museorekisterissä ollut Mersu ja yksi oranssi koppimopo. Kuvan ottohetkellä sisälle ei päässyt. Ei edes kovin lähelle. Alue oli ympäröity nauhalla. Poliisi oli käynyt paikalla ja todennut, ettei rikosta ole syytä epäillä. Ensin piti kuitenkin varmistaa, ettei mikään romahda päälle. 

Vakuutusyhtiö välitti vahinkotarkastuksen ottamia kuvia siitä koppimoposta. Ei tuota rattia enää juuri käännellä eikä istuimistakaan ole paljon mitään jäljellä.

 
Kyljen kirkkoveneestä näkyy vielä airot. Kuvia vakuutusyhtiö ei korvaa, koska ne olisi pitänyt vakuuttaa erikseen. Varmaan luki vakuutusehdoissa. Jos joku olisi ajanut kylkeen, niin silloin olisin saanut niistä korvauksen mutta, kun menivät palamaan, niin nyt en saanut. 

 
Tavaratilan sisältöäkään ei voi kuin arvailla. Kerroin, että siellä olivat makuupussit, teltta ja makuualusta odottamassa Jomalan reissua. Niitä ei käyttökuntoon saa millään tuuletuksella. Käsisammuttimestakaan ei tässä tulipalossa ollut mitään hyötyä. Niistä sain kotivakuutuksesta korvauksen. Koppimopon varaosista en saanut mitään. Variaattorinhihna, monta laatikollista sulakkeita, ilmansuodatin  ja en edes muista mitä kaikkea oli varulta aina mukana. 

 

Kyllä jälki on sellainen kuin sen entisen alokkaan asento. Ei voi korjata, pitää tehdä uusi. Reissukaveri on sitä mieltä, että hankitaan. Emme toki olettaneetkaan, että tällä olisimme Äänekoskelle asti päässeet mutta emme kyllä arvanneet, että Jokioisen matka olisi viimeinen. Luotettava peli, ei jättänyt matkalle, ei syönyt pahasti öljyä eikä olleenkaan jäähdytysvettä ja viime kesänä hankituilla kesärenkailla olisi ajellut vielä ainakin Kemijärvelle saakka. R.I.P.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti