Kirkkonummella varhaiskasvatus, liikuntapalvelut ja kultturipalvelut ovat kehittäneet yhteiset Kirkkonummiseikkailuretket. Niitä on aina tiistaisin ja keskiviikkoisin ja ne suuntautuvat eri puolille kuntaa. Löytyy lintutornia, museoaluetta, lähiliikuntapaikkaa ja luontopolkua. Harmi, että Kirkkonummi on niin etelässä. En uskalla ajaa siellä kuin viikonloppuina. Kaarniaispolku tuntuisi houkuttelevalta eikä Ragvaldsin museoaluekaan olisi hassumpi paikka tutustua. Vuonna 2020 valmistunut Fyyrin kirjasto voitti arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon. Kallbådenin, Rönnskärin ja Stora Träskön majakat ovat vanhempia nähtävyyksiä. Niille järjestetään retkiä tosin vain harvakseltaan. Omaa luokkaansa on Hvitträskin museo. Siellä voi ihailla suomalaista kansallisromanttista arkkitehtuuria kauneimmillaan ja nauttia englantilaistyylisessä puutarhassa kahvilan antimia. Elokuun viimeisenä viikonloppuna on sitten Kirkkonummipäivät.
Tuoreimmassa kokouksessaan valtuusto käsitteli viime vuoden tilinpäätöstä. Tilinpäätös on hieman alijäämäinen, mikä on vähän verrattuna kumulatiiviseen ylijäämään. Haasteita toki riittää Kirkkonummellakin: sote, tulevat muutokset työ- ja elinkeinopalveluiden järjestämisessä ja tietysti yleinen tilanne maailmassa.
Yöpaikkaa etsiessäni löysinkin mielenkiintoisen, Next Hotel Aavaranta. Piti vain tarkistaa saatavuus verkkosivustolta. Aavarannan sivuja en löytänyt ja siksi ajelimme Nuuksioon. Siitä on kuullut niin paljon, että oikeastaan pitihän siellä käydä. Illalla olin niin väsynyt, etten hotellilta viitsinyt lähteä edes lähimmälle lenkille ja aamulla nukuin niin pitkään, että jäi silloinkin käymättä. Mutta lähellä on käyty.