maanantai 13. elokuuta 2018

Tauko

Entisessä mäntysuopamainoksessa mies sanoo hyvin painokkaasti: “Nyt se on loppu.” Ja nainen kysyy: Niin mikä?” No, mainoksessa mäntysuopa mutta reaalitodellisuudessa koppimoporeissu. Mutta ihan samoin kuin mainoksessa lohdutettiin, että mäntysuopaa saa lisää, niin koppimoporeissukin jatkuu. Milloin, onkin sitten jo toinen kysymys. Se riippuu…

a) Jos reissukaveri, joka lottoaa säännöllisesti voittaa tällä kierroksella riittävästi rahaa niin ensi viikolla päästään ostoksille ja sitten jatketaan aika pikaisesti.

b) Olen lähettänyt yhteistyötarjouksia melkein sadalle koppimopoja myyvälle liikkeelle. Kolmannes heistä on vastannut. Kaikki kieltävästi. suurin osa hyvin kannustavasti ja muutama jopa kertoi, että mainosbudjettiin ei ole varattu niin paljon rahaa. Kaksi kolmannesta siis vielä miettii. Joko he saavat myönteisen päätöksen aikaiseksi pikapuoliin, jolloin matka jatkuu tai ensi vuodelle budjetoidaan mainosrahaa ja matka jatkuu ensi vuonna.

c) Eläkeläisten ylivelkaantumisesta on varoiteltu lehtijutuissa viime aikoina. Olen saanut omat velkani siihen malliin, että voin ilman ylivelkaantumisen vaaraa ottaa uutta velkaa helmikuussa 2025 ja sitten ostan heti ihan itse koppimopon ja matka jatkuu.

d) Itse en tätä ja seuraavia vaihtoehtoja keksi mutta todennäköisesti niitäkin on. Saa ehdotella.


Kiitos mopoautoliikkeille kannustavista vastauksista. Kiitos myös kaikille lukijoille. Teitä on ollut mielestäni aika paljon. Käykää toki kurkkaamassa viimeistään lumien sulaessa keväällä 2025 mitä reissulle kuuluu.

Hyvää loppukesää, kauniita syksyjä 2018-2024, iloisia jouluja 2018-2024, onnellista uutta vuotta 2019-2025, railakkaita vappuja 2019-2024 ja kauniita kesiä 2019-2024.

Koppimopoilija ja reissukaveri

tiistai 7. elokuuta 2018

Nimismiehen kihara

Kaikkihan tietävät, että polkupyöräilijän pahin vihollinen on ketjupolttaja. Tosin arvelin, että selviäisin ainakin kolmesta ketjupolttajasta mieluummin, edellyttäen, etteivät ne tulisi vastaan yhdessä, kuin näistä sorateiden nimismiehen kiharoista. Ennen vanhaan sitä tapasi isojen ylämäkien juurella. Nyt sitä on jopa ihan tasaisella. Nimismiehen kiharahan ei ole sorateiden luonnollinen ominaisuus. Sitä ei synny ilman autoilijoiden avustusta. Kun autolla ajaa riittävän lujaa, auton jousitus aiheuttaa lievää sutimista ja synnyttää pienen kuopan. Seuraava riittävän lujaa ajava auto vähän syventää kuoppaa jne ja kihara on valmis. Tämä lienee kaikkien tiedossa. Kun kihara on niinkin yleistä, jonkun täytyy pitää siitä. Googlesta ei löytynyt tutkimusta, jolla olisi selvitetty kuinka suuri osuus autoilijoista pitää tästä ominaisuudesta. Tässä olisi liikennepsykologeille väitöskirjan aihe. Onnistuin ajelemaan kilometrin pätkän tietä pitkin, jossa sitä ei ollut. Tien varrella on neljä taloa. Niiden talojen autoilijoista kukaan ei kiharasta pidä.


Olen aloittanut aktiivisen sponsoreiden etsimisen. Koppimoponi on ollut korjaamolla tänä ajokautena jo yli 50 päivää, joten se taitaa olla tiensä päässä. Siellä se on nytkin, ollut jo kolmatta viikkoa. Olen lähettänyt motoliikkeille yhteistyötarjouksen. Sitä luulisi, että kun saa kieltävän vastauksen, pettyisi. Minun ehdotukseni on kuitenkin torjuttu niin kauniisti, että olen suorastaan ilahtunut joistakin vastauksista. Kunpa reissukaveri vihdoinkin voittaisi lotossa, niin lähtisin ostoksille. Toistaiseksi kärjessä ovat Mopoautotalo Tuusulassa ja Kamux Jämsässä. Jos liikkeenne ei ole tarjousta saanut, ole huoletta. Kyllä se vielä tulee.